С националното външно оценяване (НВО) по български език и литература на 10

...
С националното външно оценяване (НВО) по български език и литература на 10
Коментари Харесай

63 883 четвъртокласници се готвят за мини матури

С националното външно оценяване (НВО) по български език и литература на 10 май 2018 година стартира поредицата от изпити, които годишно се организират за всички възпитаници от четвърти клас през този месец, оповестяват от министерството на образоването.

В първия ден учениците ще бъдат оценени върху диктовка и текст за четене с схващане, към който има 11 задания. На 14 май ще се състои изпитът по математика, на 16 май е изпитът по „ Човекът и обществото ”, а на 17 май –  по „ Човекът и природата “. И по трите предмета пробата включва 16 задания от затворен вид с три вероятни отговора, от които единствено един е правилен, и още 3 задания от отворен вид, на които учениците би трябвало да отговорят сами.  На всеки от изпитите четвъртокласниците ще имат разполагаем един образователен час за работа върху дилемите. Продължителността на всеки изпит за децата със специфични просветителни потребности е два образователни часа. 

Целта на националните външни оценения е да измерят самостоятелните достижения на учениците по другите предмети, да се дефинира нуждата от поддръжка, където е нужна, както и да се реализира мониторинг на просветителния развой на разнообразни равнища – на училищно, на регионално и на национално. С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за образование в прогимназиален стадий в профилираните гимназии с профил “Математически ” и “Природни науки ”, като тежестта им при балообразуването се дефинира от съответното учебно заведение. 

Тази година четвъртокласниците са 63 883.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР